ÄÄNITYS JA MIKSAUS

Miksauspalvelu

Koulutukseni kautta olen syventynyt musiikkituotannon eri osa-alueisiin. Aloitin äänittämisen omista projekteistani kymmenisen vuotta sitten ja vuonna 2012 päädyin opiskelemaan alaa ammattikorkeakouluun, josta valmistuin vuonna 2106. Koulunkäynnin pääpainona oli studioteknologia, musiikin tuotanto ja miksaaminen. Nykyään teen tuotantoja myös muille artisteille / bändeille. Työni jälkeä voi kuunnella portfolio-sivulta. Ennen Tampereelle muuttoani työskentelin Jyväskylässä Electric Fox -studiolla, joka on kaupunkinsa aktiivisin ammattistudio.

Miksaus ja masterointi

Miksaus on äänitteen tuotantoprosessin yksi tärkeimmistä työvaiheista. Äänitetyn kappaleen saattaminen lopulliseen soivaan muotoon vaatii ammattitaitoa ja kokemusta. Pelkästään hyvä kappale ei tule löytämään kuuntelijakuntaansa. Hyvä ja tasapainoinen soundi on varsinkin nykypäivänä äärimmäisen tärkeää, jotta kappale erottuu suuresta massasta. Miksaaminen ei ole pelkkä tekninen suoritus, vaan se on luovuutta ja tarkkuutta vaativa työvaihe kappaleen tekoprosessissa. Vasta miksausvaiheessa kappale herää henkiin ja se löytää lopullisen muotonsa musiikillisesti ja esteettisesti.

Masterointi on äänitteen tuottamisen viimeinen vaihe, jossa varmistetaan, että raita soi tarvittavalla ja halutulla voimakkuudella. Masteroija on myös prosessin viimeinen ulkopuolinen kuuntelija, joka voi vielä vaikuttaa kappaleen sävyihin ja dynamiikkaan. Myös tarvittavat tekniset tiedot, kuten ISRC-koodit ja metadata lisätään tiedostoihin masterointivaiheessa. Tällä hetkellä en itse tarjoa masterointipalveluja, mutta osaan suositella useita hyviä tekijöitä, joiden ammattitaitoon voi luottaa. Omat miksaukseni soivat aina valmiiksi tarvittavan kovalla voimakkuudella, mutta suosittelen käyttämään ulkopuolista masteroijaa. Näin ollen lopputulos on paras mahdollinen!

Miksaaja äänitteellesi

Työskentelen mielelläni bändin / artistin kanssa aivan äänitteen tekemisen alkuvaiheesta lähtien. Pystyn avustamaan kappaleiden muuntamisessa ideasta soivaksi lopputulokseksi. Muun muassa useat laulajat / lauluntekijät saattavat tarvita apua demon eteenpäin viemisessä valmiiksi kappaleeksi. Jos haluat mielipiteeni tuottajana omasta musiikistasi, kuuntelen ja kommentoin mielelläni ilmaiseksi!

Nykypäivänä musiikin kotiäänittäminen on yleistynyt, ja bändi / artisti saattaa haluta tehdä äänitteen äänittämisprosessin omassa rauhassa kotona tai vuokraamassaan studiossa. Jos äänitys on jo hoidettu ja tarvitset äänitteelle miksaajaa, ota yhteyttä! Otan työn alle mielelläni kaikenlaisia projekteja genrestä riippumatta. Ammattitaitoni ja kokemukseni avulla varmistan, että kappaleesi soi kilpailukykyisesti muuhun tänä päivänä julkaistavaan musiikkiin verrattuna. Miksaan kappaleet aina bändin omien mieltymysten mukaisesti ja otan huomioon muutosehdotukset ja referenssit. Työlläni on myös luonnollisesti tyytyväisyystakuu ja teen mielelläni näytemiksauksen kappaleestasi jos aikataulut vain antavat myöten.

Toimin joustavasti myös tuotantoprosessin eri vaiheissa mukaan lukien sähkökitaroiden re-amppaus, rumpujen editointi, samplays ja laulujen virittäminen. Jos tarvitset palvelujani tai haluat tietää lisää, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sähköpostiin janneko89@gmail.com. Alla olevat hinnoittelut ovat suuntaa-antavia ja aina neuvoteltavissa projektin luonteen mukaisesti.

Hinnat:

Miksaus hinta:
  • Singlen miksaus 250 €
  • Levykokonaisuudet, EP:t ja demot 200 € / biisi (sis. alv)
Äänitys:
  • 200 € / Päivä (Rummut, bassot, kitarat, laulut)
Äänitys ja miksaus:
  • Kysy tarjous! Levykokonaisuudet, EP:t ja demot projektikohtaisesti
  • Kaikki hinnat sisältävät alvin!
Jos ostat miksauspalvelujani internetin välityksellä:
  • Toimita projektin moniraidat vähintään 24 bit 44,1 khz laadulla, joko dropbox-, wetransfer- tai google drive- linkkinä.
  • Voin halutessasi re-ampata kitara- ja bassoraidat (sisältyy hintaan!). Tätä varten tarvitsen kitara- ja bassoraidoista DI- raidat, jotka eivät saa olla digitaalisesti säröllä. Jos asia ei ole tuttu, katso tämä video!
  • Voin myös virittää laulut ja lisätä rumpusämplet asiakkaan niin halutessa (sisältyy hintaan!)

Ota Yhteyttä ja kysy lisää!